Použití produktů - rady, tipy a návody
Tipy, návody

Rady a tipy pro použití výrobků Muurikka

Vážení zákazníci, vybrali jsme pro vás pár důležitých bodů, které je dobré vědět před nákupem výrobků Muurikka. Nejedná se o kompletní návod, ten obdržíte společně s výrobky Muurikka a dozvíte se z něj vše podstatné.

GrilyGrilovací pánve

Použití grilů Muurikka Smoker

  • Gril Muurikka Smoker je určen pro venkovní prostory. Místo pro grilování musí být rovné, pevné a nehořlavé. Po rozbalení zkontrolujte a případně dotáhněte matice nožek.

  • Gril je elektrický a má vlastní topné těleso. Nepoužívejte uhlí, brikety nebo jakýkoliv otevřený oheň v grilu. Nepoužívejte k jeho provozu jakákoliv dálková ovládání nebo elektrické zásuvky s časovačem.

  • Povrch grilu a jeho části jsou extrémně horké (až 300 °C) nejen během provozu, ale i určitou dobu po jeho vypnutí, hrozí popálení. Při manipulaci s táci a roštem doporučujeme používat ochranné rukavice a to i pokud používáte oddělávací rukojeť.

  • Používejte dřevěnou štěpku pouze ze zdravého dřeva. Dřevěnou štěpku navlhčete a umístěte v tenké vrstvě na k tomu určený tác. Chcete-li pokrm pouze lehce provonět kouřem, přidejte štěpku do grilu až ke konci grilování.

  • V Muurikka Smoker můžete používat různé druhy štěpky. Je třeba, aby štěpka měla přibližně stejnou velikost jak originálně dodaná a byla z v kvalitního dřeva.

  • Gril nerozehřívejte dopředu, rošt i oba tácy musí být v grilu od začátku grilování. Při dodatečném vložení tácu do rozehřátého grilu, může dojít k pokroucení tácu.

  • Během provozu až do vychladnutí mějte gril neustále pod dohledem. Pravidelně kontrolujte stav připravovaného pokrmu, aby nedošlo k jeho spálení.

  • Gril, rošt, odkapávací tác a tác na dřevěnou štěpku umyjte co nejdříve po vychladnutí. Pro snadnější údržbu je vhodné oba tácy obalit alobalem. Očistěte i povrch grilu a topné těleso od soli či slané kapaliny, zabráníte korozi.

  • Pro snazší přípravu malých kousků doporučujeme Grilovací košík,

  • Gril a jeho části nečistěte hrubými čisticími prostředky, abyste nepoškrábali povrch. Ideální prostředek k čištění je Muurikka Multi-Cleaner 400g.

  • Gril skladujte na suchém místě, nejlépe přikrytý ochranným obalem.

Technická data grilu Muurikka Smoker 1100 W

  • Elektrické připojení: 230 V, 50 Hz, IPX4, uzemněná zásuvka s proud. ochranou 30 mA
  • Materiál tubusu: Nerez, chrom
  • Rošt: 24×41,5 cm
  • Příkon: 1100 W
  • El. kabel: 2 m
  • Délka a průměr: 50 cm a 25 cm
Muurikka Smoker 1100

Technická data grilu Muurikka Smoker 1200 W

  • Elektrické připojení: 230 V, 50 Hz, IPX4, uzemněná zásuvka s proud. ochranou 30 mA
  • Materiál tubusu: Nerez, chrom
  • Rošt: 2 ks 24×47,5 cm
  • Příkon: 1200 W
  • El. kabel: 2 m
  • Délka a průměr: 55 cm a 28 cm
Muurikka Smoker 1200

Použití grilovacích pánví Muurikka

  • Novou pánev před první použitím omyjte horkou vodou a jemným čisticím prostředkem (litinovou pánev 42 cm s vroubky pouze vodou).

  • Řádně usušte nejlépe zahřátím na ohni a ihned vymažte vnitřní dno tenkou vrstvou tuku (např. vepřovým sádlem).

  • Následně pánev zahřejte na ohni a počkejte do ztmavnutí tuku nebo do jeho zaschnutí uprostřed pánve.

  • Povrch je pískovaný, světlejší místa nebo rez na povrchu nejsou vadou.

  • Pánev je při grilování horká, při manipulaci používejte ochranné rukavice pro uložení na stůl pak speciální podstavec případně ohřívací podstavec.

  • Při opakovaném používání pánev Muurikka zcela ztmavne.

  • Pánev skladujte na suchém místě vždy vyčištěnou, vymazanou tukem a zbavenou vlhkosti.

  • Pánve nemají žádnou povrchovou úpravu a mohou reznout, pokud se objeví na pánvi rezavá místa, odstraňte je a na pánev neneste tuk.

První použití grilovací pánve Muurikka

Ošetření po použití grilovací pánve Muurikka

Podobné příspěvky