Popis
Trouba, udírna i gril v jednom
Muurikka Smoker ORIGINAL 1200 W umí jídlo péct, grilovat i udit. Uděláte si na něm luxusní grilované steaky, vyudíte klobásy či zvěřinu, nebo třeba upečete brambory.
Zejména uzení masa nebo klobás je zážitek – gril totiž pracuje s dřevěnými štěpkami, které po rozehřátí uvolňují voňavé kouřové aroma. Vyuzené maso díky tomu voní stejně dobře, jako byste ho udili několik hodin v klasické udírně. Jen s tím rozdílem, že tady jste hotoví za půlhodinky až hodinku.
Perfektně udělané maso bez zbytečných tuků
Jakmile se z masa při grilování začne uvolňovat tuk, odkapává do tácu pod grilem a zbytečně se na roštu nepřepaluje. Maso je tak voňavější a zdravější. Promyšlená konstrukce grilu navíc zajišťuje, že se maso peče, griluje či udí naprosto rovnoměrně. Nestane se tak, že byste část porce měli syrovou, zatím druhá už černala.
TIP: Vyzkoušejte skvělé recepty do udírny Smoker: kuřecí špíz nebo pečené hovězí
Minimum práce s přípravou
Gril je také navržený tak, aby vám co nejvíc zjednodušoval práci. Nemusíte rozdělávat oheň ani před grilováním nic chystat – jednoduše zapnete ohřev, nastavíte potřebnou teplotu a můžete nakládat na rošt. Gril také kdykoliv přenesete.
Práci vám usnadní i rukojeť umístěná hned pod roštem, díky které hotové dobroty z grilu jednoduše vytáhnete.
Spolehlivost a řemeslná kvalita z Finska
V Česku značka Muurikka takový věhlas zatím nemá, ve Skandinávii je však legendou. Gril z dílny finského výrobce myslí na každý detail.
Je vyrobený z odolné nerezové oceli, aby vám co nejdéle vydržel. Váží necelých 7 kg a má horní rukojeť, aby se snadno přenášel. Nebo je vybavený speciálním ventilem, který při grilování bezpečně odvádí přebytečnou vlhkost a kouř.