Když chcete zažít pravé skandinávské grilování
Grily, pánve a udírny Muurikka se před 50 lety zrodily v zemi tisíců jezer a ostrovů, jež jsou obklopeny panenskou krajinou a kde lidé stále žijí v souladu s přírodou. Finové grily navrhli tak, abyste si
- usnadnili práci s přípravou i samotným grilováním,
- mohli na jediném grilu připravit cokoliv od steaků po zeleninu,
- užili zdravější a šťavnatější jídlo než z klasického grilu
- a měli při grilování více času na svou rodinu a přátele.
Jen si to představte. Báječný uzený losos, kuřecí špíz s arašídovou omáčkou, křupavá grilovaná zelenina s halloumi sýrem nebo šťavnaté steaky z vepřové panenky. Na grilech Muurikka připravíte skvělé kuře i dvoukilovou flákotu vepřového. Nebo využijte gril jako troubu a upečete chleba, jako to udělal foodblogger pan Cuketka.
A kdyby vám náhodou došla inspirace, mrknete na originální recepty, které přímo pro Muurika grily vytvořil slavný finský šéfkuchař Henri Alén.
Živoucí důkaz: Muurikka Smoker griluje, peče a udí i bez ohně
Gril Muurikka Smoker je dokonalou ukázkou finské zručnosti a nápaditosti. Funguje totiž bez ohně: žár a kouř vytváří jen pomocí elektřiny a dřevní štěpky. Je proto ideální pro terasy a balkony, protože neobtěžuje sousedy smradlavým kouřem.
Hlavně ale nevytváří žádný připalující tuk a karcinogeny – jídlo je mnohem zdravější. Odbourává práci se sháněním papíru, dřeva a briket – gril roztopíte do minuty bez ohledu na počasí. Kdykoliv na něm uděláte vepřové, kuřecí, klobásky, ryby i zeleninu. Využijete ho jako elektrickou troubu na pečení. A když přidáte dřevní štěpku, můžete v grilu udit.
Díky rovnoměrnému rozvádění tepla se navíc nestane, že by maso na jedné straně bylo černé a na druhé syrové.
Protože je také lehce přenosný a skladný, vezmete si ho sebou na dovolenou nebo na chatu.