Popis
Na Paella pánvi Muurikka připravíte vynikající Paellu, typické španělské jídlo z rýže. Podobně, jako pro Česko typické rizoto, také Paella má spoustu receptů s různými ingrediencemi. Obvykle obsahuje zeleninu, maso (kuřecí, králičí nebo kachní), hlemýždě, fazole a koření (valenciánská paella). Velice oblíbená je Paella se zeleninou a mořskými plody, které nahrazují maso a fazole. Nezbytnými přísadami pro španělské národní jídlo jsou šafrán a olivový olej. Paella pánev je vhodná nejen pro paellu, ale najde využití i v každodenní přípravě běžného jídla. Muurikka Paella pánev může být použita na otevřeném ohni, Muurikka Ekogrilu nebo plynovém hořáku.
Výhody použití Muurikka Paella pánve:
- ideální na otevřený oheň, elektrický gril či plynový hořák
- kvalitní uhlíková ocel
- univerzální použití na přípravu různých druhů pokrmů
- vhodná pro servírování
- po sejmutí z ohně dlouho nahřátá, proto je pokrm déle teplý
- dlouhá životnost
Vzhledem k tomu, že pánev není odolná proti korozi a nemá nepřilnavou povrchovou úpravu, je důležité pečlivě dodržovat pokyny pro uvedení do provozu a údržbu. Při přenášení pánve nezapomeňte používat ochranné rukavice, protože pánev je při přípravě a servírování pokrmů horká. Při servírování oceníte velmi praktický podstavec pro uložení pánve přímo na stůl.