Popis
Gril a udírna v jednom
V udicím hrnci Muurikka můžete jídlo grilovat i udit. Při grilování hrnec umístíte nad oheň, elektrický gril nebo plynový hořák a počkáte, až budou šťavnaté steaky nebo ryby hotové.
Při uzení nasypete na dno zásobníku dřevěné štěpky, které po rozehřátí uvolňují voňavé kouřové aroma. Vyuzené maso nebo klobásky díky tomu voní stejně dobře, jako byste udili několik hodin v klasické udírně. Jen s tím rozdílem, že tady jste hotoví za půlhodinky až hodinku.
Nejlepšího výsledku pak dosáhnete, když maso nebo ryby nejprve ugrilujete a na závěr ještě lehce provoníte kouřem. Vůni kouře přitom můžete upravovat dle libosti, stačí, když standardní olšové štěpky nahradíte například štěpkami z jabloně nebo dubu.
Na tácu nebo na roštu
Grilovat či udit můžete na dvou pracovních plochách: na tácu nebo na klasickém roštu. Tác je ideální pro přípravu hranolek či zeleniny, aby vám jídlo zbytečně nepropadávalo dolů. Na klasickém roštu pak připravíte skvělé steaky nebo ryby.
Grilování v hrnci Muurikka je zdravější než přímo na grilu. Jakmile se totiž z masa začne uvolňovat tuk, odkapává na dno hrnce a zbytečně se na roštu nepřepaluje. Maso je pak navíc voňavější.
Spolehlivost a řemeslná kvalita z Finska
V Česku značka Muurikka zatím takový věhlas nemá, ve Skandinávii je však legendou. Hrnce z dílny finského výrobce totiž usnadňují každodenní vaření.
Tento je vyrobený z odolné nerezové oceli, aby vám co nejdéle vydržel. Váží jen 3,5 kg, aby se snadno přenášel. A navíc má na víku praktickou dřevěnou rukojeť, která vám usnadní manipulaci.










